دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • فرآیندهای گردش کار
  • آیین نامه ها و دستور العمل ها
  • رسانه های آموزشی
  • مراکز ارائه خدمات
  • خدمات الکترونیکی



دستورالعمل كشور ي " شروع تغذيه با شير مادردرساعت اول زندگي "
1000 روز طلایی؛ مهر مادر، شیر مادر
اندیکاسیون های توبکتومی



شیر مدرسه


کرونا ویروس 

 
دسترسی سریع کارکنان


 
دسترسی سریع به بیرون

هفته جهانی تیروئید (چهارم لغایت دهم خرداد ماه)

 | تاریخ ارسال: 1401/3/3 | 
هفته جهانی تیروئید (چهارم لغایت دهم خرداد ماه)
تیروئید غده‏ای کوچک و پروانه‏ای شکل است که در بخش پایینی گردن قرار دارد. وظیفه اصلی غده تیروئید ساخت، ذخیره و آزاد سازی هورمون است. هورمون‏های تیروئید بسیاری از اعمال حیاتی بدن مانند متابولیسم انرژی، ضربان قلب و دمای بدن را کنترل می‏کنند و روی وزن، ذهن و نیز دوره‌های قاعدگی و باروری تاثیر می‏گذارند. وجود ید برای سنتز هورمون­های تیروئید اهمیت اساسی دارد. کمبود ید در دوران بارداری سبب سقط جنین، زایمان زودرس، تولد نوزاد مرده، اختلال رشد مغزی جنین، تولد نوزاد با عقب­ماندگی ذهنی ، جسمی، کری و لالی می­شود.
کمبود ید در دوران کودکی سبب کاهش بهره­ ی هوشی و عقب ماندگی ذهنی، تاخیر و یا توقف رشد، ناتوانی جسمی،کم کاری تیروئید ، اختلالات عضلانی، تکلمی و شنوایی و تاخیر رشد در اندام حرکتی می­شود.
خستگی زودرس و کاهش کارایی از دیگر پیامد های کم کاری تیروئید در اثر کمبود ید است .
.در کشور ما بهترین راه دریافت ید ، مصرف نمک یددار می باشد . به شرط اینکه نحوه نگهداری و مصرف آن صحیح باشد. "فدراسیون جهانی تیروئید" به منظور افزایش سطح آگاهی مردم از بیماری­های تیروئید، عوارض، راه­های پیشگیری و درمان آن، بیست و سوم لغایت سی­ام ماه می مصادف با چهارم لغایت دهم خرداد ماه را به عنوان "هفته جهانی تیروئید معرفی کرده است. به همین منظور در کشورهای مختلف برنامه­های اطلاع­رسانی و آموزشی جهت عموم مردم و بیماران برگزار می­شود. تاکید بر اهمیت غربالگری به­موقع نوزادان در روز ۳ تا ۵ تولد، اهمیت درمان صحیح مادران باردار مبتلا به اختلالات غده تیروئید، اهمیت تغذیه صحیح و مصرف نمک یددار تبلور مجدد، روش صحیح نگهداری نمک یددار، یدسنجی نمک مصرفی خانواده­های تحت پوشش، تهیه و توزیع تراکت و بروشور آموزشی ویژه عموم مردم و پرسنل بهداشت درمانی، تشدید نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی از نظر نوع نمک مصرفی و شرایط نگهداری آن و......از برنامه­های پیش­رو در این هفته می­باشد.


 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 472 بار   |   دفعات چاپ: 42 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر