دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • فرآیندهای گردش کار
  • آیین نامه ها و دستور العمل ها
  • رسانه های آموزشی
  • مراکز ارائه خدمات
  • خدمات الکترونیکی



دستورالعمل كشور ي " شروع تغذيه با شير مادردرساعت اول زندگي "
1000 روز طلایی؛ مهر مادر، شیر مادر
اندیکاسیون های توبکتومی



شیر مدرسه


کرونا ویروس 

 
دسترسی سریع کارکنان


 
دسترسی سریع به بیرون

معرفی پرسنل

 | تاریخ ارسال: 1399/12/19 | 
آزاده محمد ابراهیم           کارشناس مسئول تغذیه
سمانه بحر العلوم              کارشناس تغذیه 

دفعات مشاهده: 3102 بار   |   دفعات چاپ: 199 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

معرفی واحد

 | تاریخ ارسال: 1399/12/19 | 
بهبود تغذیه جامعه

از آنجا که یکی از اهداف PHC تلاش در جهت بهبود تغذیه جامعه می باشد از جمله بخش های طراحی شده در سیستم بهداشت خانواده، تغذیه می باشد که عمده فعالیت آن اجرای اقداماتی است که بهبود تغذیه در سطح جامعه و خصوصا گروههای آسیب پذیر کمک می کند بدیهی است که از جمله مسؤولیت های برنامه شهرستانی تلاش در جهت طراحی در منطقه ای به منظور حل مشکلات بومی است.کلیه امور مربوط به بهبود تغذیه جامعه در سطح شهرستان ، اجرای برنامه های آموزشی نظارت برای ارائه خدمات در مراکز مشاوره و مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت از عمده وظایف آن است.

 فعالیتهای واحد تغذیه و شیر مادر در واحدهای محیطی:

آموزش در زمینه تغذیه به کودکان زیر ۸ سال
آموزش تغذیه انحصاری با شیرمادر جهت افزایش آگاهی مادران در مورد مزایای شیر مادر
شناسایی کودکان دچار اختلال رشد مراکز و خانه های بهداشت
ارجاع کودکان جهت مشاوره تغذیه ای به مرکز مشاوره تغذیه شهرستان: (کلیه کودکان، زنان باردار،سالمندان وبیماران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی پس از بررسی وضعیت تغذیه درصورت نیاز باتکمیل فرم ارجاع توسط مرکز به مرکز مشاوره تغذیه ارجاع و خدمات مشاوره ای تغذیه را دریافت می دارند.)
آموزش در مورد پیشگیری و کنترل کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن در سطح جامعه
آموزش در زمینه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در سطح جامعه و آموزش مصرف نمک یددار تصفیه شده
آموزش بهبود تغذیه و رشد کودکان زیر شش سال
آموزش تغذیه تکمیلی به صورت گروهی و عملی
برگزاری جلسات آموزشی برای رابطین بهداشت جهت انتقال آموزشها به جامعه
برگزاری جشنواره های غذا در مناسبت ها
پیگیری و حمایت کودکان دچار اختلال رشد
بهبود تغذیه گروههای آسیب پذیر (زنان باردار –شیرده–نوجوانان–سالمندان)
پایش و پیگیری و ارجاع کودکان دچار تاخیر رشد
برنامه تجویز قطره مولتی ویتامین یا قطره ویتامین A+D جهت کودکان و قرص مولتی ویتامین جهت زنان باردار
ارائه مکملهای غذایی و خدمات پایش رشد کودکان از طریق مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت ارائه می گردد.
جمع آوری و بررسی و تحلیل آمار و ارسال به ستاد شهرستان


 مشاوره شیردهی مادران باردار و شیرده و تغذیه کودکان زیر ۸ سال

مشاوره به عنوان یک راهکار اساسی جهت افزایش آگاهی و توان افراد در راستای کشف مشکل و تصمیم گیری صحیح برای رفع آن و بهبود شرایط موجود می­ باشد.

هدف کلی :ارتقاء آگاهی مادران دارای کودک زیر ۸ سال مبتلا به اختلال رشد

گروه هدف :مادران باردار و شیرده و مادراندارای کودک زیر ۸ سال

زمان مراجعه ارباب رجوع:تمام روزهای هفته  ،کلینیک تغذیه واقع در مرکز بهداشتی درمانی سهراب علی بخشی در شهریار ، درساعات کار اداری

مدارک مورد نیاز :

فرم ارجاع
پرونده خانوار
کارت رشد ( واکسیناسیون)
برگه نتایج آزمایشات در صورت نیاز
دفترچه بیمه در صورت امکان و نیاز
 

مراحل انجام کار :

مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی مشاوره تغذیه فوق الذکر
ملاقات مشاور تغذیه
دریافت خدمات مشاوره تغذیه همراه با آموزش لازم و پمفلت های مربوطه و برنامه غذایی در صورت نیاز


دریافت کلیه خدمات رایگان می باشد.

مدت زمان انجام :۴۵ دقیقه

دفعات مشاهده: 3132 بار   |   دفعات چاپ: 208 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

دستورالعمل ها

 | تاریخ ارسال: 1399/12/19 | 
تغذیه 

مکمل ها 
دستورالعمل کشوری ویتامین د __.pdf
IDD.pdf
مکمل آ + د.pdf
مکمل قطره آهن .pdf
مکمل یاری آهن دختران دانش آموزان _.pdf
مکمل یاری ویتامین د برای دختران و پسران دانش آموز.pdf
مکمل یاری ویتامین د برای مادران باردار.pdf
مگادوز ویتامین د برای جوانان .pdf
مگادوز ویتامین د برای میانسالان و سالمندان .pdf
یدو فولیک مادران باردار.pdf

نمک کم سدیم متن نامه وزارت خانه .pdf
مکمل ویتامین د برای همه _.pdf

برنامه ایران اکو _.docx
بیماریهای متابولیک ارثی
.docx

.pdfفهرست نهایی کالاهای آسیب رسان 
قانون الحاق و احکام دایمی.docx
دستورالعمل اجرایی بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت
.docx
آموزش رعایت اصول بهداشتی - تغذیه ای در استفاده از ظروف مسی.pdf

نحوه ثبت خدمت توسط کارشناس تغذیه .pdf
برنامه جامع پیشگیری و کنترل اضافه وزن کودکان
و نوجوانان
.pd
f
آدرس الکترونیک پرسشنامه ی بررسی امنیت غذا و تغذیه خانوارهای ایرانی در شرایط بحران ویروس کروناhttps://digit.rabit.info/s/۲QRaVKM۸AMb.html


مشارکتی 
برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضعیت تغذیه کودکان .pdf
یک وعده غذای گرم در مهد کودک ها ی روستایی .pdf


تغذیه در دوران های مختلف و بیماریها 

تغذیه تکمیلی کودکان ._.pdf
بسته آموزشی ویژه پزشکان _.pdf
بسته آموزشی ویژه کارشناسان تغذیه سال ۱۳۹۵.pdf.
بسته آموزشی ویژه مراقبین سلامت .pdf
مجموعه مراقبت های تغذیه در نظام نوین سلامت _.pdf


ارتقاء سطح سواد تغذیه ای عموم مردم 

بسته آموزشی تغذیه برای پزشک _.pdf
بسته آموزشی تغذیه در پزشک خانواده  .pdf
بسته آموزشی مراقبت های تغذیه ای برای مراقبین سلامت و بهورزان  .pdf
بسته آموزشی تغذیه در دوران مدرسه مخصوص مراکز .pdf
بسته آموزشی تغذیه در دوران های مختلف زندگی .pdf
بسته آموزشی تغذیه در مدرسه برای سطوح محیطی  .pdf
راهنمای جامع مادر باردار و شیرده  .pdf
مجموعه آموزشی مراقبت های بهداشتی درنظام نوین سلامت .pdf
 
 
لینکهای پرسشنامه‌ها جهت معرفی:
 
تغذیه و کرونا:
https://survey.porsline.ir/s/brqScU۵/
 
الگوی غذایی، گروه های غذایی و کرونا:
https://survey.porsline.ir/s/h۵cqib۳/
 
فعالیت بدنی، خواب و کرونا:
https://survey.porsline.ir/s/OEGwAFH
 
مکمل های غذایی و کرونا:
https://survey.porsline.ir/s/ogHKrjM
 
استرس،اضطراب و افسردگی در دوران شیوع کرونا و رفتار تغذیه ای
https://survey.porsline.ir/s/eyH۸jq۶
 
تاثیر قرنطینه بر عادات غذایی و وزن
https://survey.porsline.ir/s/G۱ZaGyn/
 
طب سنتی و کرونا
https://survey.porsline.ir/s/Pr۴IyTb/
 
ارتباط ولع غذایی و رفتارهای غذایی با بیماری های مزمن

دفعات مشاهده: 3202 بار   |   دفعات چاپ: 196 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر